Til startside Startside Op Gavekort

Velkommen til

Lille Rolighed

v/Marianne Skak Augsburg

Din alternative vej til et bedre velvære

Giv et gavekort til en du holder af

Marianne Skak Augsburg, Gudrun Børrensensvej 17, Ejby Strand, 4070 Kr. Hyllinge, Tlf 46 40 50 25

Zoneterapi Akupunktur Biokemi

Opskrifter

Akupunktur

Dr. Tan akupunktur

Jeg er RAB-behandler indenfor akupunktur og medlem af praktiserende akupunktører. Læs mere om dette indenfor praktiserende akupunktører www.aku-net.dk.

”Aku” betyder nål og ”punktur” betyder gennembrydning. Akupunktur er i alt sin enkelthed en behandling, hvor man sætter fine, tynde nåle i nogle helt speciale punkter på kroppen.

Akupunktur er blevet brugt mere end 2500 år og er efterhånden blevet udbredt og anerkendt i store dele af verden. I England har der i flere år eksisteret universiteter for aku. De gamle kinesiske læger udviklede gennem tiden akupunkturen til at kunne kurere eller lindre næsten alt, hvad de stødte på af symptomer og sygdomme.

Hvordan foregår en akupunkturbehandling?

Det første. der sker, når man skal i gang med akupunktur, er, at der bliver skrevet en journal, hvor man meget omhyggeligt danner basis for den bedste behandling.

Så bliver man sat eller lagt på en behagelig briks. Via journalen har akupunktøren så fundet de punkter, der vil arbejde bedst på at afhjælpe problemet. Med et lille hurtigt prik sættes nålene i, herefter skal klienten ligge og slappe af mellem 20 – 30 min. med et specielt tæppe over sig, som ikke tynger ned på nålene.  Her i Lille Rolighed bliver der lagt vægt på, at folk er i trygge og rolige omgivelser. Der tilbydes også afslappende musik under behandlingen. Efter endt behandling tages nålene, ganske smertefrit, ud igen. Det bruges kun engangsnåle, der destrueres efter brug.

Om man skal have en eller flere behandlinger, afhænger helt af problemets omfang.

Man er altid velkommen til på forhånd at ringe og få en vurdering af, hvorvidt akupunkturen kan anbefales eller ej.

Hvis du vil have en mere uddybet version af, hvad akupunkturen er, så læs videre her:

Hvad er AKU (akupunktur)?

For at beskrive hvad AKU er, må man starte med filosofien bag traditionel kinesisk medicin.

I vesten ser man ofte symptomer og sygdomme som noget, der er for højt, for lavt, mangel på eller for meget af. Det kunne f.eks. være blodtryk, mavesyre, hormoner, stofskifte osv. Måden man behandler på er at reducere det, der er for meget af og at øge det der er for lidt af, for på den måde at rette op på problemet. Det er mange gange både hurtigt og effektivt, men det er symptombehandling, hvilket vil sige, at man kun får behandlet” toppen af isbjerget ”.

I kinesisk terminologi er det man kalder symptomer og sygdomme blot et udtryk for ubalancer.

Kinesisklægekunst / AKU bygger på opfattelsen om, at ubalancer ikke kun handler om selve problemet, men at der ligger dybere årsager til grund.

Når man sætter en diagnose i kinesisk medicin, spørger man ind til alle symptomer, tegn og tilstande - psykiske såvel som fysiske. Dette danner et ”mønster ” af hele kroppens tilstand. Det vil sige, at hele ”isbjerget ” vil blive set, frem for kun toppen. Årsagen til problemet vil blive behandlet frem for kun overfladen.

I TKM / traditionel kinesisk medicin bruger man puls- og tungediagnose. Pulsdiagnose bygger på det princip, at de indre energier og organsystemer reflekterer sig ud i kredsløbet og kan læses i pulsen - altså en helt anden måde, at tage pulsen på, end hos lægen. Tungediagnosen viser alle kroppens sygdomme, som de gamle læger udtrykte det. Man gennemsøger også kroppen for specielt ømme aku-punkter kaldet alarmpunkter. Der lyttes til åndedrættet, stemmen og kroppens lugt eller ånde kan give en et vigtigt praj om, hvordan kroppen har det.

Med andre ord er TKM/AKU en holistisk måde at behandle på.

Man behandler ubalance mønstre, fysiske såvel som psykiske, med akupunktur kombinationer. 

En historie, om akupunktur som smertebehandling, fra det virkelige liv.

 I 1920 var min farfar på Sumatra, hvor han bestyrede en gummiplantage, ” in the middle of nowhere”. Han fortalte, hvordan der var 3 dages ridetur til den nærmeste tandlæge eller én, der i hvert fald mentes at have forstand på tænder. Men så en dag oplevede han noget, han aldrig skulle glemme.

En flok af de indfødte arbejder, der boede på plantagen, kom en morgen bærende med en kollega. Han var blevet overfaldet af en tiger, som delvis havde flået benet af ham. Min farfar var med det samme overbevist om, at det var ude med den stakkels mand. Mændene sendte nu bud ned til arbejderlandsbyen og kort efter kom de gamle kvinder til. De begyndte at flække bambus kæppe til fine splinter. Det gik nu op for min farfar, at man ville sætte benet af manden for at redde hans liv, men det skulle gå hurtigt og der var simpelthen ingen medicin eller bedøvelse i miles omkreds. Kvinderne gik nu hen til den lidende mand og begyndte at sætte bambussplinterne i ham. Min farfar opdagede nu til sin store forbløffelse, at manden tav, og det virkede som om, han fandt mere ro. I det samme trådte mændene nu til. Nogle holdte ham fast, mens andre begyndte at skære i det flåede ben lige over låret. Det eneste ”værktøj ”, de havde til rådighed ,var en stor machete (kniv/sabel) og en fukssvans. Manden var ved bevidsthed hele vejen igennem og var oven i købet i stand til at tale med dem, der holdte ham. Han lod overhovedet ikke til at være i det smerte helvede, som min farfar havde forventet. Manden overlevede og fik et skånejob, og han fungerede stadigt fint, da min farfar forlod Sumatra 7 år efter.

Venner og familie havde svært ved at tro min farfar, da han kom hjem. Han var ud af apoteker familie - Dom apoteket i Roskilde - så de troede det var en eventyrlig fortælling, men det var såmænd bare akupunkturen, når den er mest brillant.

                                                  

For priser på behandlinger, se prisliste.

For tidsbestilling ring på tlf. 4640 5025


 

Startside ] Op ] Opskrifter ]

Your browser doesn’t support the object tag.